Archive for mars, 2009

det finns alltid…

folk som har det värre. ja så är det väl alltid, man kan aldrig få va värst

  • jag e för ful… du det finns folk som e fulare
  • jag e för tjock, det finns folk som e tjockare
  • jag e för fattig, det finns alltid folk som e fattigare
  • jag är för konstig, det finns alltid folk som är konstigare
  • osv

 har haft en mysig dag med barnen, vi har pysslat, målat monster som förhoppningsvis ska monteras på canvastavlor och sättas upp i barnens rum. vi har målat påskkycklingar i trä, det blev inte riktigt som jag tänkt mig där, många moment som barnen inte kunde göra. men de var riktigt nöjda med att få vara med och måla. vi målade våriga frigolithjärtan som vi sen ska sätta tillsammans med påskriset. sen var det dax för mellanmål och efter det vaknade mannen och han började slipa  hallen!!! Äntligen!! 

 

Vi passade på att ta en promenad på 1.5h. vi lyckades gå vilse i skogen här hemma, jag var helt säker på att vi gick samma väg som vi brukar gå på barnens dag. men efter skövlingen så såg det verkligen inte lika ut, tja vi kom ju hem och det var ju inte så att jag inte viste vart vi var det var bara det att jag på något sätt tog fel väg när vi gick…

sen hämtade vi upp min bil som vart på verkstan, ja betalade och körde hem…. men skulle de inte fixat problemet? enligt verkstan vobblar ratten enbart för att däcken är slitna, okej jag kan acceptera att det kan bidra till det hela men om de även gjort framvagnsinställningen som de säger så borde det väl påverka något eller? just nu känns det som att jag har betalt över 1k för att de lånat min bil över dagen. mannen är riktigt förbannan över detta. ska jaga ifatt nya sommardäck, det behövs ju iallafall och lägga på dem och hoppas på att det hela rättar till sig men jag tvivlar starkt på det, fan vad jag hatar att lämna in bilen till verkstan, känner mig alltid lika grundlurad. nu ska jag beställa nya däck på nätet…. 

No Comments »

inlägget utan mening

jag tänkte låtabli att betala mina räkningar denna månad, hur skulle det funka? jo, jag skulle ha massa pengar över. för om jag inte betalar räkningarna så gör väl någon annan det eller? hur skulle det annars fungera?

stora killen = sjuk, har avrt hängig och gnällig en längre tid nu. nu verkar det ha brutit ut. kan vara en form av influensa som inte riktigt vill visa sig. igår hade han början på en riktigt elak ögoninflammation, idag inga symptom. idag har han mer ont i halsen och är allmänt trött. stackars liten. det är inte ofta han e sjuk nu men han blir så liten när han är det.

mannen hade en träff med ett svin igår!! ja exakt så kan man uttrycka det. förbannade vildsvin som ska springa på vägarna här omkring. de springer bara rakt ut, varför kan inte de ha lite självbevarelsedrift och titta innan de går över vägen. ingen där och ingen där, nu är det klart att gå, kom nu ungar… en härgårman skylt för djur… skadan vart inte stor men tillräckligt för att det ska vara meck 

min bil står just nu utanför verkstan, den har tid imorgon kl 07.00 jag bara hoppas och ber till den gud jag förlängesedan tappat tron på att det inte ska springa iväg på flera tusen som inte finns. det kan väl inte bara vara jag som ibland får en känsla av att bara skita i allt? just nu känner jag så, eler ja när det kommer till det ekonomiska. åhhhh jag kanske skulle anmäla mig till lyxfälla, förnedringstv.  Hej Lyxfällan! vi är en småbarns familj som har beslutat att skita i allt vad ekonomi är, när lönen kommer så lägger vi den på roliga saker och inte några tramsiga räkningar som gör att man inte kan ha ngt skoj. vi tänker så att det hela löser sig nog i slutet, man kan ju alltid amnäla sig till ett dumt program och få en massa saker för att man e dum.  Vi äter ute varje dag och barnen har bara de senaste mode kläderna. Här om dagen hittade jag ett par jeans till barnen på rea för bara 799kr stycket, de passade den store men var för små till den lille men det gör ju inget, det var ju rea kläder.

ja det hade kanske vart en lämplig familj för dem att ta hand om men så är inte vi, jag är bara så förbannat trött på att prioriterar och alltid fundera två gånger innan man ska göra ngt skoj.

jag förstår inte hur det funkar med bildinfogningen i detta, det spelar ingen roll hur bra de ser ut i utkastet när jag sen kollar på det så ser det inte lika ut. varför drabbas vissa av allt? kanske är det universums mening att endel ska gå igenom allt skit medans andra tassar över skiten som om det vore daggdroppar. jag har en gnagande känsla av att jag borde befinna mig på en annan plats är där jag är men det finns ingen mening med det just nu, kanske senare i veckan.

nu är lilleman oxå sjuk, har varit och stoppat i honom nässpray och hostmedicin. han e jätte hes och bara kraxar

No Comments »

bajs

haha det var väl lockande värre. lillemans bajs var tydligen rödfärgat dagen efter han ätit en halv burk rödbetor…. undrar varför. dagis undrade om han ätit något ovanligt, är rödbetor ovanligt?? tja i något land är de nog det.

sjöng en godnatt visa för lilleman ikväll men vad är det vi lär våra barn? ekorr´n satt i granen skulle skala kottar, fick han höra barnen då fick han så brottom. hoppa han från tallegren??? hur fan blir en gran en tall? lär vi barnen osanningar? inte bra. jag undra hur många olika tolkningar det finns på denna och alla andra barnsånger. det kanske inte alls är hoppa han från tallegren det kanse är hopp han till tallegren osv. har inget att komma med dig, är trött men vill inte sova. du varg, du varg kom inte hit…

det har verkligen inte hänt något som är värt att berätta om, eller nej inget spännande. mitt humör har känts kort och dåligt på sista tiden inte bra. snart ska vi ha lönesamtal med bossen, undrar om han hinner med alla eller om han skiter i hälften

No Comments »

svart, svart, svart pytt i panna

varför är alla kläder svarta  i vår? hade lite egentid idag och passade på att göra min nya favvo sysselsättning… titta på kläder. var på kappahl och det mesta av deras kläder är ju svarta, jag som ville hitta en snygg tröja som inte var just det svart. jo hittade ju en jävligt snygg VIT tröja men vit äär inte direkt min färg även om den är snygg. men jävla vikken snygg rumpa jag har…. hahaha tja i vissa jeans iallafall. det är ingen annan som säger det så det är ju likabra att jag säger det själv. när det gäller kroppar överlag så har jag kommit på att valkar är till för att klämma på?!?? eller till för att bli större för att man tar på sig ett par jeans som faktiskt passar och som man kan knäppa utan problem. jag kan inte fatta detta riktigt, varför blir saker större när man stoppar in det i något som passar???

varför krymper köpe pytt i panna i pannan när man ”steker” den?? fyller jag pannan så blir det ju bara 2/3 kvar när det är klart? varför ska det vara så?? dumt dumt dumt tycker jag.  här köper jag 1.5kg pytt i panna men får bara 1kg efter stekning.

kommunerna vill frysa lönerna eftersom att det ser illa ut ekonomiskt 2009, ja så blir det när man kommer in i en lågkonjuktur. jag är trött och irriterad på att folk skyller lågkonjukturen på regeringen… det hade väl inte spelat någon roll vilket ”parti” som suttit där när detta hände, effekten hade blivit den samma. titta istället på vad den sittande regeringen har gjort… de har försökt leda oss bort från bidrags sverige där vi har gått som styrda robotar och haft bidrag för nästan allt. konstigt att det inte funnits ett bidrag för att skita oxå, jag tycker att bidrag endast ska ges till de som verkligen behöver det, inte till folk som inte orkar jobba eller inte orkar ta tag i sina liv.  jag kan mycket väl tänka mig att frysa min lön för att rädda jobb i kommunen, det måste väl vara bättre än att flera ska bli arbetslösa. ibland måste man offra sig för andra.

när det kommer till jobb så har jag en fundering till min framtid, jag vill fortsätta inom vården MEN inte inom det jag gör nu. jag skulle vilja testa att jobba på en vårdcentral, få ta prover, tryck göra såromläggningar i större utsträckning än jag gör idag. jag ser ju bara ”samma” sår varje dag jag jobbar. jag vill ha något nytt…

No Comments »

hall

renoveringen av hallen drar ut på tiden som väntat, men men det är väl så det ska  vara när man ska göra det själv. så här vill vi att det ska se ut men tyvärr så håller inte ikeas väggdekoration så bra som det lovas. det fäster inte på väggen så jag har flyttat det till toadörren istället och där sitter den jättefint.

väggdekoration

1 Comment »

WP Login