Archive for juni, 2009

sata(n) diskar och valvaka?

min stationära dator avled för ett tag sedan, just som jag var inne i min aktiva wow period. jaja det var ”bara” min hdd som gick hädan. felet hittat och snabbt åtgärdat tänkte jag. men… så lätt var det inte. det är sata diskar i den burken och det ville inte windows gå med på. windows xp valde att inte hitta den nya stora hddn. jobbigt värre, mannen har lagt ner många timmars jobb med att få windows och min sata disk att samarbeta. men nu fungerar allt. visst är det konstigt att man håller på med datorer dagligen, hjälper folk att fixa trasig och när man själv blir drabbad så står man där utan backup. helt plötsligt hade alla mina bilder försvunnit när hddn dog. hjälp, vad göra nu? samtidigt som jag köpte en ny hdd så köpte jag en nas. både vi och företaget behöver den. dock hittade jag en kopia på de flesta bilder på en annan dator när jag satt och jobbade med det hela. ibland är det tur att man har flera datorer…

valvaka, detta är något som kan splittra vänner. jag ska ärligt säga att jag tycker att de som inte delar mina åsikter är dumma. inte så att jag inte tycker om dem men jag skulle ju vilja att de delar mina åsikter. även om jag stöttar piratpartiet så fick de inte min röst idag, jag tycker inte att man kan rösta på ett enfrågaparti till eu, frågan är ju om och isåfall hur de kommer att rösta i övriga frågor.  jag tror att man låser sig i integritetsfrågan, att man bara ser det problemet och inte allt annat som behöver vår uppmärksamhet.

varför görs bara en eller två säsonger av bra serier? såg sista avsnittet av jericho ikväll innan vakan, vill se mer. läste på nätet att det ska finnas en säsong till men vart hittar jag den? vill se, man kan inte avsluta en serie på det sättet.

No Comments »

mycket har hänt eller kanske inte

det har gått flera månader sedan sista inlägget. kan bero på att jag inte haft något att skriva om. men nu kan jag sammanfatta de senaste månaderna.

jag tror att jag jobbat de flesta storhelgerna detta år, lite tjatigt men ok pengar. det behövs verkligen eftersom mannens bil fortfarande krånglar. sist den var in på verkstan kostade det ”bara” 10k fy fan va trött jag kan bli, alla pengar som vi lagt på att laga den bilen skulle vi kunnat gjort mycket skoj för istället. men jag var in med röda faran på besiktningen idag och gissa vad… inte en anmärkning. så skönt. men shit va snabbt det går, där kan man snacka om bra timmpenning.

svärfar var här och firade påsk och mannens födelsedag, lika mysigt som vanligt. valborg har kommit och gått, vi hade besök av svärmor. vi hade hyrt en badtunna så vi bjöd över grannar och vänner och kröp ner i den. så mysigt. sen hade vi givetvis en majkase, där hade jag ont i magen när den eldades upp shit vilka lågor det blev men det gick bra och det var det viktiga.

familjen har fått en ny bäbis, G har nu fått sin kattungen. sötis heter hon och är en mysig busig misse.

sötis

1 Comment »

WP Login