Archive for juli, 2009

shopping via danmark

Jag undrar om festen igentligen är värd allt besvär? Jag menar om man tänker efter, hur många av de som kommer är igentligen mina vänner? Hur många av dem känner mig så pass att de skulle ställa upp i vått och torrt? Oavsett vad? Är det inte bara ett spel? Jag tror det. Samma var det med bröllopet, bjuda så många som möjligt för att visa hur många vänner man har. Det klingar fel i mina öron. Hälften av de som var på bröllopet är inte vänner de är bekanta. Vissa har jag inte träffat sedan dess…  Vänskap är en viktig faktor i livet, den ska vårdas ömt. Varför gör man inte det då? Varför var man allt förgivet? Men det var inte vänskap jag tänkte på från början när jag började skriva.

Det var denna shoppingresa. Vilken katastrof det är. Det började redan i torsdags med att vi var borta hos vänner på tok förlänge. Sen sprang jag runt och letade våta regnkläder som jag trodde jag tagit hem från dagis.   De fanns inte någonstans eftersom de stod kvar på dagis. Sov förlänge i fredags morse så allt blev försenat. Hämtade blöta regnkläder som luktar apa. Fick hälla ut vatten ur stövlarna…
 Missar färjan med 2min. Ingen katastrof men ändå.
Hittar inte till hotellet, barnen bråkar. Mitt humör och tålamod var minus 999. När vi väl hittat hotellet checkar vi in, käkar och gör oss redo för att åka till bonbonland. Hittar inte dit. Vägjävlarna är inte skyltade med gatunamn… ;P)Barnen bråkar. Väl framme ska de ha nästan 60 skr för att parkera. Jag vägrar. kör tillbaka och parkerar på annat ställe. Parken var mysig och stor. Vi hade verkligen skoj som en familj.  Muckade lite gräl med en mamma oxå. Tyckte inte att hennes barn skulle gå före mina, något som hon inte uppskattade att jag visade *grrrr*

Nästa problem kommer när vi är på väg tillbaka. Ska handla lite fika. Hittar rema1000 perfekt. Plockar på oss det vi ska ha samt våtservetter eftersom mikael bestämt sig för att skita just nu.  Mannen ska betala och jag tar med barnen ut till bilen. Jodå då tar inte butikfan visa. Vilken butik som tar kort tar inte visa? Idiotiskt. Bara att köra vidare. Nästa butik funkar bättre. Tillbaka på hotellet ska vi käka.
 Plockar från det vi köpt, öppnar en läsk… Som sprutar ner hela jävla rummet och alla utom gabriel. Bara att skura och tvätta kläder. Dags för nattning… Gabriel somnar snällt mikael gör allt för att inte sova. ; )Ibland ler livet mot en.

Lördag. På väg till bordershoppen i puttgarden. Det fungerar utan större problem FÖRUTOM att jag under frukosten på hotellet lyckas få i mig något ämne som jag inte tål. Börjar svälla i läpparna och ögonen rinner.  Får ta betapred för att stoppa det hela. Enda nackdelen är att jag blir väldigt trött av själva händelsen och medicinen. Så mannen fick köra ner till bordershoppen medans jag vilade. Fick säkert sova 30minuter av den 1,5timme långa körningen. Sen skulle det kollas banken och annat. När jag kollade banken visade det sig att hotellet dragit ca 700kr för mycket för bonbonpaketet. Jaha bara att försöka reda upp det, tydligen så reserveras mer pengar än det kostar för ev andra utgifter som kan tillkomma.

Jaja väl i tyskland får vi fatt i allt vi ska ha, konstaterar att det vart lite väl mycket vi hade planerat att köpa. Drog ner lite på det och sparade in lite pengar på detta. På vägen ut träffar vi på P av alla ställen att träffa bekanta så var det tydligen bordershoppen.

Summa summarium, det var skoj att åka iväg men nästa gång hoppar jag gärna över allt strul

No Comments »

pskyet nästa?

det måste gå troll här hemma eller iallafall spöka. saker har en tendens att försvinna mitt framför ögonen på mig. som idag, hämtar barnen på dagis, plockar med alla deras kläder eftersom det är sista dagen innan semestern. tar med mig allt till bilen, sätter in kassarna, väskorna och barnen. kör hem, bär in kassarna och  väskorna, barnen går in själva. skyndar iväg på kalas. kommer hem sent nu ikväll ska packa upp och om regnkläderna som jag tagit med hem. MEN vart är dom?? helt borta. är säker på att jag tagit med dem från dagis och satt in det i bilen men just den kassen finns inte i huset, bilen eller på gården. har fan till och med vart i soporna och tittat. Jag är så säker på att jag tagit hem de så jag blir rädd. att inte ha kontroll över mina handlingar skrämmer mig. jag måste ju ha glömt regnkläderna på dagis men hur har detta gått till. det är skrämmande att känna så här. jag känner mig maktlös och rädd. tyvärr är det ju inte första gången det händer heller. allt som oftast tappar jag ord när jag pratar, tänker att jag ska säga eller göra saker men det går inte att få tanken att bli handling. som att det sitter något ivägen. det värsta är nog att jag är så fruktansvärt medveten om det. ibland vet jag inte hur jag kommit från punkt a till punkt b, jag har bara gjort det. ibland måste jag dubbelkolla att jag lämnat barnen på dagis, så att de inte sitter kvar i bilen. :( (

jag mår verkligen dåligt av detta, att inte ha kontrollen över mig själv. för min och allmänhetens säkerhet borde jag nog spärras in, en madrasserad cell på en hårdbevakad avdelning tills detta är fixat…:cry:

No Comments »

dagens datum

semestern ligger för dörren, lika så¨gör den förbannade 30års festen. när jag tänker fest vill jag gärna tänka mig en stor blaffig pampig fest där alla har trevligt och riktigt skoj. Men på något sätt har jag svårt att tänka mig att det kommer att bli så. Jag hade ställt in mig på att Loke skulle komma men inte ens det blir som jag hoppats och planerat, han väljer medeltidsveckan framför mig :cry:  att han vågar….  :) ärligt så tycker jag inte att valet är så svårt, medeltidsveckan är bara helt underbar. önskar bara att jag oxå kunde vara där, hoppas på att kunna komma tillbaka dit om något/några år. Gotland är verkligen vackert. Men jag dyrkar Lokes musik, den är så ärlig. Cool helt enkelt. Ibland när vissa på jobbet bara blir för jobbiga så får jag lust att ställa mig upp och sjunga ”håll käft”. Det kanske inte skulle vara så populärt MEN vilken skön känsla att verkligen ventilera all irritation som bubblar upp ibland. Håll käft, gör ditt jobb eller dra… hehehe

Håret har jag klippt, har försökt ta en bild men tydligen är jag så gräslig att jag inte fastnar på bild. jaja eller de bilderna jag tog blev bara konstiga eftersom jag försökte ta dem själv. Men nu är det KORT och jag ÄLSKAR det. Riktigt kort och uppklippt i nacken och längre framme runt ansiktet. Så jävla coolt.

G har hittat på dumheter igen… denna gången valde han att ta reda på hur mamma och pappa reagerar om man SVÄLJER 1 KRONA. Mamma och pappa reagerar inte bra. Efter att vi konstaterat att den inte satt i luftstrupen så var det 180km/h till akuten. Där fick han genomgå diverse mer eller mindre trevliga undersökningar för att ta reda på vart kronan var. Den hade satt sig långt ner i matstrupen. G och mannen blev inlagda på avd. 62 under natten för övervaknining och ev op. Någon op blev det inte eftersom kronan hade ramlat ner i magsäcken under natten. Tur i oturen.

Vad har annars hänt?? Jo blöjavväning på M är i full gång. Blev så trött på att byta äckliga bajsblöjor och ner kissade sängar att jag bara vägrade ta på honom någon blöja. Det hela går bra, det har bara hänt några små olyckor på dagis. Tyvärr så vill han inte bajsa i toaletten utan han vill ha blöja när han ska göra det, det leder till att jag ännu inte slipper äckliga bajsblöjor men vi är på god väg. På torsdag fyller han 3 då blir det kalas här hemma. Han önskar sig allt han ser och lite till.

 Vi har blitt med lamm. 3 stycken har vi skaffat, de är så söta. Mannen vill ha dem till slakt i höst själv vet jag inte riktigt, skulle ju va skoj att ha dem kvar men vart ska vi ha dem? Jag vill ha en ladugård där man kan ha lite lamm/får, höns och grisar.  

tjing!!

1 Comment »

WP Login