Archive for januari, 2010

nördfaktor 1.0 i familjen

som att inte hela helgen är förstörd ändå eftersom jag jobbar, nej då mannen och stora grabben (7år) är iväg på konvent hela helgen. jaja lilleman är oxå med när jag jobbar. storeman bara älskar det, han skiner som en sol. det är bara så spännande och skoj mamma… vad ska man säga? hade väl hellre tyckt att det vart skoj om han vart på fotboll eller nått annat men samtidigt, jag kan väl inte kräva att han ska vilja det när vi andra i familjen inte delar fotbollsintresset speciellt mycket. spel är en stor del av vårt liv.

No Comments »

hej då! hej hej ångest

nu har vi fått som vi vill och nu vill jag det inte något mer.  minstingen har fått plats på det dagiset som vi bråkat så mycket om att få plats på tidigare. Men jag vet  inte om detta nu är vad jag vill.  Dagiset som vi nu lämnat är fräsht i nya lokaler och personalen är underbar. dagiset vi ska till är nergånget, känns mörkt och kallt. personalen känns inte ok, vi är inte på samma nivå.  jag tycker att han ska vila (sova) mitt på dagen eftersom han har långa dagar och faktiskt inte är så stor. Han är 3år. Men de läser efter maten och det är vad de kallar vila. behöver han sova så ska ha fan få göra det oxå, ärligt det är faktiskt jag som bestämmer och inte de. klumpen i magen växer ju närmare natten jag kommer. jag vill inte lämna honomm där imorgon, det känns inte bra. tänk om vi nu går från något bra och fungerande till skit. :cry:

har vart på inskolningen idag, visst det fungerade bra. Men det gör det alltid, han är så öppen och glad att det alltid fungerar. Men hur kommer det att bli imorgon när han är trött och kommer att vara där själv? NEJ det känns inte bra alls. men jag får ju inte påverka honom. får inte visa att jag känner så. var och bjöd på glass på dagis vi lämnar, alla barnen så glada att han var där. personalen talade verkligen om hur mycket de kommer att sakna honom. stod där med gråten i halsen och kännde mig som världens sämsta mamma. jag rycker upp honom från en plats han är omtyckt och populär på för att det ska fungera bättre för mig. är det verkligen rätt? skulle vi väntat tills han ska börja f-klassen istället? fan jag vet inte… jävla kommun!

och till råga på allt så ska de nu öppna det dagiset som kommunen stängde. denna gången i privatregi. så jävla less jag blir på allt. är så trött på att kämpa mot allt och alla. just nu känns det som att det är jag ensam emot världen.

No Comments »

julklappar, nyår och död mans grav

nytt år…

jaha då var det dax igen, vi har klarat av jul och nyår.  all denna stress, allt som ska hinnas innan julafton. december har många hållpunktsdagar. advent, lucia, jul och nyår. alla dessa julklappar som ska köpas. finns det någon regel som säger att bara för att man är vuxen så ska man inte få julklappar? jag kan tycka att föräldrar ska köpa julklappar till sina barn oavsett ålder. bara för att vissa har bestämt att de inte ska göra det så betyder det väl inte att andra ska drabbas?  jaja jag är fjantig, ego och allt annat som man kan kalla mig men det är så jag känner.

nyårsafton var en höjdare, en sådan kväll som man vill aldrig ska ta slut. vi hade hyrt en badtunna som vi avslutatde kvällen i. 3rätters middag och gott sällskap under kvällen.

ibland slår tanken mig, jag har ingen pappa. det är 5år sedan du gick bort. jag kan inte säga 5år av sorg och saknad för jag kände dig aldrig. det konstiga är att när du gick bort fick jag 3 syskon istället. det hela är skumt och konstigt. vad jag funderar på är just hur vårt förhållande skulle vara om du fanns, om du fanns och brydde dig om mig. jag har besökt din grav vet du det? det fans inte ens en sten och jag var där minst 1år efter begravningen. vad betyder det? har du fått din sten? finns där ett namn som berättar att det är din plats på jorden?

nu har M fått plats på det dagiset som vi ville ha honom på från början.  nu kan jag tycka att det känns lite jobbigt, han har kommit in i gruppen, tycker att det fungerar bra.  men förr eller senare måste han flytta på sig så det är väl lika bra att ha det gjort nu.  jag hoppas på det bästa

No Comments »

WP Login