Archive for juni, 2010

midsommar – då allt kan hända

ja midsommar ska väl vara lite magisk på alla sätt och vis, vår midsommar blev det iallafall. en sak är säkert, man kan alltid räkna med att något oväntat händer när man är i rengsjö.

Midsommarafton började med sol sen gick det över och blev regn för att sen bli sol igen, jaja vädret om något är väl ombytligt. Vi började dagen med frukost på altanen, mysigt sen tömde vi traktorvagnen för att kunna dekorera den med  björk och blommor. Vi tog traktorn ner till knyssla och plockade en massa. Sen vart det hemåt igen för att fixa lite käk innan gästerna skulle komma. Planan var faktiskt pizza men det blev korv och bröd. 

Efter en kanongod midsommarbuffé så var det dax för lite mer traktoråkning ála tradition. Vi har så många på vagnen att vi insåg att vi måste bygga ut den till kommande år.  Totalt var vi 11pers i vagnen och det var trångt men finns det hjärterum finns det stjärterum, vi stannade till och plockade upp två till som var sugna på lite riktig midsommar. 12 pers i vagnen och 2pers som körde…. slutade summan personer på. Jaja är det midsommar så är det. På vår traktorrunda så träffade vi på lite fler folk som försökt apa efter vår tradition… fast de körde ATW och släpvagn inte alls lika coolt. De har tydligen infört traditionen att man ska åka till Boss och överlämna en blomma varje midsommar. Helt plötsligt vart vi ca 8pers till på gården.  Men dessa för mig okända personerna försvann lika fört som de komm för att senare komma tillbaka. Då med gitarr och dricka… Uttrycket ”fullast kör” har jag aldrig riktigt trott på tills nu, det var verkligen så. Mannen med mest sprit i kroppen körde… De stannade någon timme och snackade och sjöng riktigt skojigt vill jag lova. De försvann och vi som var kvar flydde undan myggen in på altanen. Väl inne på altanen så passade även min svåger pumba på att fria till mig ett antal gånger hihihihi

Där satt vi i godanro och skrattade och pratade. Inne i köket stod mannen och syster och paratade när jag slöt upp med dem så rullar det ner en bil på gården, full och nyfiken som man är så rusar jag ut för att ta reda på vilka de är och vad de vill. De vill hämta Pumba (min svåger) men se det gick inte för han och hans tjej hade redan åkt hem. Bilen som kom var en 57:a Cadillac samma modell som kungen har sägs det. Eftersom herrarna (raggarna) i den fina bilen inte hade brått så hoppade endel av oss in och fick hänga med på en åktur. Vilken jävla känsla, supermysigt att åka raggarbil. Stckarn som satt och sov bak i den bilen blev måttligt förvånad när han vaknade upp till sällskapet av 4 tjejer istället för 4 killar, men han var rätt så nöjd med bytet kan jag lova. :lol:  

När klockan närmade sig 03.00 var det bara jag och för mig igentligen 2st okända personer kvar. Det slutade med att jag vänligt men bestämt körde iväg dem.

Midsommardagen har jag inga minnen av alls. Jag spenderade den dagen i sängen ångrandes allt jag drack dagen innan. Jag kan villigt erkänna att jag aldrig har mått så jävla dåligt som jag mådde den dan. Min enda tanke den dagen var ” Today is a good day to die” när klockan närmade sig 23 på midsommardagen började jag känna mig bättre och hade då slutat spy av allt jag stoppat i mig. Tyckte riktigt synd om mig när tom vatten fick mig att stoppa huvudet i toan. Men även detta tog slut och jag kan bara titta tillbaka på helgen med ett leende på läpparna.

Jag älskar att fira midsommar i rengsjö – där allt kan hända

1 Comment »

midsommar

det började bra, solen sken när vi vaknade, det var en behaglig värme på altanen där vi åt våran frukost. men nu frammåt eftermiddagen så har det börjat att regna istället. funderar starkt på att leta upp ett par varma jeans istället för de planerade kläderna. men bara för att jag skrev det så kommer solen igen. vi har hunnit med en del under dagen. har gjort i ordning traktorn så att vi kan åka sen, vart ner till knyssla och plockat mängder med blommor. nu vankas det mat om ett tag, väntar bara på att alla ska komma.

No Comments »

brev till okänd

Hej det är jag igen. hur har du haft det sen sist? här rullar livet på i samma gamla hamsterhjul. nu är semestern här, fan så sugit man kan jju inte klaga över att vi inte fått regn iallafall. solen lyser med sin frånvaro. även om jag inte är en soldyrkare så vill jag gärna ha lite värme och sol. Det är fullt upp här hemma, som vanligt är vi skitsena med veden. Har just fått den uppkubbad och på plats för klyvningen, om två veckor ska veden var torr och inne om man ska göra det på rätt sätt. det blir väl som vanligt, halv sur ved att elda med. vi ska köpa till ved oxå men priset är så högt att vi  inte riktigt vill köpa just nu men frågan är ju om inte priserna stiger ju närmare vintern vi kommer.

barnen håller lådan så det räcker med hälften, känns som att det inte spelar någon roll vad jag gör för att aktivera dem. Det är bara fel, måste hända roliga saker hela tiden.

nu har det lyckats gå några dagar sen jag började på detta brevet, det betyder att det har hänt lite sen sist. Familjen har jag lämnat av hos farfar för att själv bege mig ner till mamma i fagersta. den stadenär verkligen lika trist som jag minns. men ändå så finns den i mitt hjärta, det är hemma, trygghet, vänlighet. där kan manvara sig själv, inte ha det yttersta ansvaret för något. har inte många vänner kvar i stan,  de som finns kvar får man vara dest räddare om.

nu har jag landat hos familjen igen, allt är som sig likt. barnen bråkar och gubben hänger över axeln på mig. detta är tydligen mitt liv :o

No Comments »

WP Login