Archive for oktober, 2010

Jag och min man pensionären på resa i tyskland

Tja nu är vi äntligen i essen på spiel messe 2010 så coolt och så mycket spel och säger en människa till att vi ska mysa så spyr jag på dem. Ursäkta vadå mysa? Ett annat ord för knulla om jag inte misstar mig och hur många gånger per dag tror ni att man hinner med när man är på spelmässa? Vafan man blir ju nästan våt bara av att ränna runt och pilla, titta klämma och känna på alla spel som finns där.
Vi bor på ett äckligt fint hotell fyra stjärnor minnsan, pub restaurang och pool samt relaxavdelning coolt var och badade i poolen i morse. Jag mannen och pensionärerna. Gubben han ska simma tillsammans med pensionärerna medan jag är lite mer sugen på att bara flumma runt. Det funkar faktiskt att flumma runt själv. Jag retade upp både gubben och de simmande pensionärerna i poolen. Haha vilka sura miner jag fick från dem. Tja mannen min är väl ganska van vid mig men inte de andra. Haha alltid skoj att reta upp någon. Vadå finns det leksaker att ha i vattnet ska man väl få använda dem eller???
Att vara i ett land där majoriteten av dem tror att tyska är det enda språket i världen är rätt jobbigt. Överallt blir man bemött på tyska men när man sedan säger English please så tittar de som om man var från en annan planet. Sen skakar de på huvudet och ler och ser dumma ut. Givetvis så strulade något under första dagen. När vi köat i 1.5 timme så öppnar de upp en ny kassa presis där vi står. Perfekt helt plötsligt kommer vi in snabbt och smidigt. Eller ja nästan, vi ska ha 4dagars pass men kassan förstår inte vad vi vill ha och vi får bara 1dags pass. Jaja det löser sig säkert säger vi och går in för vad ska vi annars göra? Stå kvar och bråka med någon som inte fattar vad vi säger?? När dagen närmar sig slutet så kommer vi på den brillianta idén att se till att vi får 4 dagars pass istället för 1dags. Hmmm nu börjar det, först pratar vi med kassapersonalen sen med vakterna och ingen av dessa fattar något. Jagar vidare och hittar en tjej som kan hjälpa oss genom att översätta från engelska till tyska. Kanon nytt försök med personalen i kassan nänänä de kan inte tänka själva så de kan inte göra något. Nehe jagar vidare och hittar de som ansvarar för mässan. Ahaaa nu händer det saker, de ber oss gå till informationen för de vet hur man kan lösa detta på smidigaste sätt. Till informationen var det jag. Japps väl där tittar de på oss som om vi var aliens från planeten galafrey, de fattar inte varför vi tror att de kan hjälpa oss. Så här häller det på under cirkus 1,5 timme. Jag tröttnar snabbt och blir både vresig och irriterad mot personalen talar om för dem att de tydligen inte vet något alls. Men mannen min han fixar det hela. Han springer mellan de olika personerna han fått fatt i och tja vad han säger vet jag ju inte eftersom jag inte är med men vad han än säger så fixar han det galant. Han ser till att vi får rätt biljetter samt en bok om hela mässan på ja just det TYSKA!!!
Sen måste jag bara berätta att hela tyskland verkar bestå av vägarbeten och allvarlig trafik o-hlycka. Nå speciellt mycket av autoban har jag då inte sett då det har vart mest begränsad hastighet pga vägarbeten. Så tråkigt. Vi har lånat en GPS under resan ner hit, funkar ok men jag kommer ju inte att köpa en när jag kommer hem. Under större delen av körningen i detta land så har den varnat för just allvarlig trafik o-hlycka. Lite jobbigt blev det när GPSen stängde av sig 5 gånger under tiden vi körde ner. Sverige och Danmark ok där är det inga problem att köra men Tyskland var lite jobbigare. Då var det skönt att ha den men då ska den sluta att funka. Jaja gnäll gnäll gnäll så är det, det är ju mitt liv. Men nu funkar den iallafall och förhoppningsvis kommer vi hem med hjälp av den också.

Nein, ich spreche kein Deutsch, sprechen Sie Englisch?

No Comments »

döden

jag funderar mycket runt detta, jag tycker inte om döden. jag känner ett stort obehag inför detta. kanske är det olusten att inse att ett liv slutar med ett sista andetag och sen finns man inget mer. sorgen som det medför för de nära och kära.
jag skulle vilja ha ett annat förhållningssätt till döden men samtidigt så skulle det inte vara jag. jag kan acceptera döden men känslan som den för med sig är något som jag mår fruktansvärt dåligt av. kan man verkligen ha döden som acceptans?? Att inte känna fruktan och ångest inför den och allt som den för med sig, är det verkligen normalt? Om jag en dag står där och inte tycker att det är hemskt så vad skiljer mig från en psykopat som väljer att ta någons liv? Vad gör min inställning till en människas liv bättre än en mördares eller en person som har en sne livssyn? döden ber aldrig om tillstånd han bara tar… Jag vill inte att han ska ta mig eller någon som jag tycker om… Är det så mycket begärt??

1 Comment »

jag ska bara säga en sak…

JAG ORKAR INTE MER… är helt slut, sömnen är rysligt dålig och hemmet håller på att förfalla totalt. Mannen har vart mer eller mindre sjuk sedan augusti. Det började med en inflamation i foten sen blev det lunginflammation och nu halsfluss. Sen jag började skolan så har jag mer eller mindre stått själv med allt. Just nu är jag så trött att jag inte vet hur jag ska orka mer. Idag jobb, sen till gympan med barnen, hem fixa mat, duscha barnen, plugga, sova. Är sen med en uppgift som ska vara inne idag men jag vet inte när jag ska hinna skriva färdigt arbetet.

Hört tala som teenanger crusch??? Det har jag och jag har drabbats hårt. Trodde man växte ifrån sådant trams men nej nej tydligen inte. Vi började kolla på Dr WHO för ett tag sedan och dr nummer 10 är ju bara så fantastisk. Snacka om att mannen har sex appeal. Han är egentligen inte snygg men han har det! mums säger jag bara. Det är min ljuspunkt just nu när man kastas mellan hopp och förtvivlan om hur man ska orka. Fånigt ja visst.

No Comments »

solen skiner

och jag är på jobbet, sitter och pratar om kungarna av Tylösand. Vilket jävla skit program, hur kan man skämma ut sig på det sättet? Sen har vi ge-kås såpan, tja den har ju sin charm men man kan ju fråga sig om alla som de intervjuar är lite efter eller nått sånt. Jag har ett enormt sug efter att åka dit och shoppa. Men just nu gäller det ju att hålla i alla pengar som finns, kommer troligtvis inte att få någon lön denna månad. Tja jag har ju fått full lön sedan jag började plugga, men det är ju inte mitt fel. Men det känns så illa att veta att det kommer att bli en tuff månad. Snart ska vi till Essen på mässan oxå. Ska bli skoj men fan vad det kommer att kosta. Måste boka biljetter till mässan och till färjan.

Vad ska jag hitta på nu då? Vet inte riktigt kanske jag skulle ta och plugga lite när jag kommer hem.

No Comments »

WP Login