Archive for mars, 2011

den svenska sjukvården del 2

Hittade detta i aftonbladet och det är ett bevis på att vården kanske inte fungerat så bra som den bör men jag står fast vid att det inte är vården som helhet det är fel på. Nu finns det för lite info i dennna artikeln för att vesentliga fakta ska komma fram men vad jag kan utläsa så är det de enskilda läkarna som gjort fel.
Jag är så glad att ingen i familjen har vaccinerat sig, det var just detta som vi hade som argument. Vaccinet är inte tillräckligt testat och man vet inte vad det blir för biverkningar av det . Kliniska tester tar lång tid att utföra men när svininfluensan kom så fanns det helt plötsligt bara ett vaccin. Intressan…No Comments »

Den svenska sjukvården

Läste just ett inlägg på facebook där inte statusskrivaren klagar men andra gör det. Ja jag klagar oxå när jag inte får som jag vill men ibland blir jag faktiskt jävligt trött på allt gnäll på svensk sjukvård.

Innan man gnäller ska man kanske stanna upp och fundera. Är det verkligen så dåligt? Vad har vi att klaga på? Att allt inte är öppet 24-7? Klart att vi kan klaga på det. Men när vi ändå ska klaga så kanske vi ska ta och fundera på alla de som jobbar inom denna sjukvård som är så himla dålig. Läkare jobbar och har jour, hur många av de som klagar skulle vilja byta med dem? Jaja lönen vill vi byta till oss men resten då? Jobba 12-16 timmar utan att hinna få i sig mat för att man sättet andra människor före sina egna behov? Hur många vill jobba så? Har man tänkt på att de oxå är människor? Att de har små barn hemma som saknar sin mamma eller pappa.? Eller alla syrror och uskor som sliter som djur på mottagningar och avdelningar eller olika former av boende. De jobbar oregelbundet, ungefär varannan helg, de helger de är lediga så finns alltid risken att de blir inbeordrade för att det saknas folk eller för att det har uppstått en kris. De har en stor kompetens men så fort det blir ett litet fel så blåses det upp och alla är hemska människor som vanvårdar gamla och sjuka. anhöriga som anmäler personal för att de inte vet hur det egentligen är. Man blir inte frisk av att åka till sjukhuset, oftast så kan man få samma vård hemma men det är inte folk medvetna om. Utan de förväntar sig mirakel bara mamma eller mormor eller vem det nu kan vara som är sjuk kommer till sjukhuset så blir allt bra.

Med risk för att framstå som en idiot som inte har ngt inom vården att göra… Så vill jag framföra min åsikt att alla över 90 år ska hjärtnollas. Inga hlr åtgärder om de blir sjuka vara se till att de inte har ont, ångest eller på annat sätt lider. Varför? Jo för att de har levt ett värdigt liv och vad återupplivar man dem till?? En sista tid i en säng på ett boende där de inte känner någon, där anhöriga lever med ett falskt hopp.
Inse vi blir alla sjuka och vi kanske ska låta naturen ha sin gång. Leva och låta dö…

Jag har tagit mitt beslut i denna frågan, har till och med valt musik till min begravning.
Minns mig som jag var och inte med sorg. När min tid är kommen är det slut oavsett vad någon annan vill.

Sjukvården ser olika ut beroende på vart i landet man bor och hur man valt att bo. bor man som jag i en Svensk medelstor stad så är det inga större bekymmer att få vård dygnet runt men bor man i en mindre eller liten stad så blir det genast lite svårare. Det finns oftast inte resurser för att driva verksamheten dygnet runt och man kan få vänta en dag på hjälp eller ta sig till annan ort.

Men vad jag vill komma till är sluta gnäll på den vård som man kan få, börja jobba inom vården med de villkor som vi faktiskt har så kanske DU inte gnäller så jävla mycket på vården och dess funktion.

No Comments »

det blev dem

i höstas så var jag på lindex och kollade på ett par tights som jag bara blev så kär i. Men jag tyckte inte att jag hade pengar så att jag kunde köpa dem därför hängdes de tillbaka. Sen när jag ville köpa dem så var de givetvis slut, min vanliga tur. Men nu hittade jag dem på tradera helt nya så jag var ju bara tvungen. 299kr kostade de som jag tittade på på lindex dessa är från hm men ser nästan exakt lika ut men bara 142kr för dessa. Är jättenöjd med köpet.

No Comments »

nu då

har pillat lite med bilderna och tror nu att jag kan få det att fungera…

så.. dagen började med ett besök till dsk för att kolla blodtrycket igen. Ja det var bättre men inte bra fortfarande på tok för högt undertryck. 130/95 men hon tog goda tre försök på sig innan hon fick till det så man kan ju undra hur rätt det är. Vi får se imorgon för då är det dax igen.

Sen blev det hem och plugga lite, ibland känns det som att det aldrig tar slut. Helt ärligt jag skiter i hur vården ser ut om 10år , om jag inte är död och begraven så kommer min kamp mot kommun och landsting att fortgå.

Ett störande moment dyker upp… katten bestämmer sig för att hå uppmärksamhet och detta gör hon genom att slicka mig i örat och på halsen. Vid ett annat tillfälle och av min man så skulle det kunna varit upphetsande nu var det bara störigt.

åter till plugget, uppgiften är så gott som klar och ska bara funderas färdigt på.

Störande moment igen, denna gången av en son som kommit hem från skolan. Men det var ett trevligt störande moment. När katten ska mitt troll gå med på att klippa sig?? fatta hur mycket hår han har.

No Comments »

dagen i bilder

och eftersom wordpress och jag tydligen inte är kompisar så blir det inga bilder :(

No Comments »

WP Login