Archive for maj, 2011

Slutet är nära….

Idag har klassen varit i Köpenhamn på klassresa… Vi var i helsingborg på ett plejehjem och tittade hur de jobbade där. Fräscha lokaler och fina ytor. Funderar på att skaffa mig en dansk legitimation bara för att ha en. Skulle jag sen vilja jobba i Danmark så är det bara att göra det :) det är väl inte så aktuellt just nu men man vet ju aldrig vad man hittar på senare i livet.
Sen for vi vidare till exprimentariet där vi tittade på utställningen Body Worlds. En helt fantastisk utställning om människokroppen. Det som gjorde utställningen så speciell är att det är riktiga kroppar, folk har donerat sina kroppar till detta. Kropparna är på något sätt efter en behandling dränkta i plast eller vax för att man ska kunna se allt tydligt. I ett rum så fanns det en gravid kvinna som dött under graviditeten och där hade magen skurits upp så att man kunde se hur det ser ut inne i gravid mage. Det är helt otroligt vad man kan göra samtidigt som det är ganska morbidt att man gör det. Efter utställningen som var det fritt tills kl 19. För lång fri tid och för kort tid på utställningen. I klassen finns det oerhört mycket irritation tur att det är slut snart. Imorgon kl 11 är det examen. Helt fantastiskt detta stressiga året är över. Det finns inga blandade känslor inför detta. Det ska bli så skönt att slippa mina kursare. Det finns fortfarande folk som inte har pratat med mig…. Ganska intressant tycker jag.

20110526-081354.jpg

20110526-081433.jpg

No Comments »

om sårbehandling

idag blev mitt projektarbete granskat av en kursare, det var nästan pinsamt så mycket berömm som jag fick. Hon älskade det. Det var givetvis otroligt skoj att få höra så mycket positivt om arbetet. Även läraren lovprisade arbetet och tyckte att jag skulle sälja in det och få en peng för det. Hur gör man det?  skulle vara en dröm att kunna göra något sånt, att få möjligheten att förbättra vården.

No Comments »

Tv serier

Dr who:- You are my TARDIS, and yor are my Timelord.  i wanted to see the univers so i stold a timelord.

Jag tycker fortfarande om dr who men jag tycker att serien har tappat lite, mest beror det på att det är en ny doctor.  Matt Smith har inte ”det” som Eckelstone och Tennant hade han är mera platt och trist.  Jag vill ha en ny doctor genast innan jag tröttnar på serien.

va bara tvungen att skriva det

No Comments »

nu är det gjort

operationen eller ja det var det ju inte heller men ingreppet gick bra, det var fruktansvärt obehagligt och jag vill verkligen inte göra om det men nu är det gjort. nu väntar jag bara på att synen ska stabilisera sig så att jag vet vad jag ser och vad jag kan förvänta mig.

Dag 1 var ingenting hade knappt ont kände bara ett litet obehag av skav i ögonen. Kunde se på tv på kvällen och gick och la mig med känslan att detta är väl inget. Dag 2 fy fan va ont det gjorde och det skavde så jag trode att jag skulle bli tokig. Ni som haft en ögoninflamation vet hur ont det gör, detta var ungefär så. Spenderade störredelen av den dagen i sängen lyssnades på senaste Anna Jansson – drömmen förde dig vidare riktigt bra. Dag 3 urk trode helt ärligt att de måste gjort något fel för så ont kan man inte ha. Skav och sveda för att inte snacka om ljuskänslig. Fyyyy så synd det var om mig. Dagen spenderades i sängen i ett total mörkt rum. Dag 4 för fan ryck upp dig var min tanke och så blev det. på med solglasögon och kläder och ut i från sovrummet. Ja det var inte lätt men jag gjorde det och så skönt det var. Dag 5 up and running har vart som vilken dag som idag, har även tagit ut förbandslinsen nu och det kändes lite spooky nu är det bara mina egna ögon som ska fixa allt. kan ju säga att jag inte ser så där jättebra men det går.  den tydligaste förändringen i mina ögon är nog att vitorna är så vita och fina, tidigare har de alltid varit fulla av blodkärl och man har sett en irritation men nu är de bara vita.

summa sumarum det är inte värt pengarna oavsett vad min man säger, själva ingreppet tog max 3 minuter/öga och det är en ruggig sekundpeng som de har. Hade inte haft något emot att ta dela av den. Visst är det skönt att slippa glasögon och linser men nu ska jag hitta mig själv i en helt ny identitet igen.

En kär person har lämnat oss, mamma berättade idag att Liz har dött. det var många år sedan som jag träffade henne nu men jag minns fortfarande all den värme och kärlek som hon utsrålade. Varje år när påsken närmade sig så stog jag hemma i köket och väntade på att den guldgula mersan skulle komma och varje år så kom den. Det var faster Stinne och Jens, Liz och Henrik. Av dessa fyra är det bara Henrik kvar. Vilken skoj person han var då nu kan jag inte uttala mig om det. men det var så mycket bus och stoj, han glömde aldrig bort mig.   LIz hon var den vuxna av dem men oj va go och mysig hon var. Faster Stinne och Jens jag bara älskade dem. Varför försvinner de människor som vi älskar? Varför kan inte bara alla elaka för dö?  Jaja jag har själv svaret på den frågan men ibland måste man få vara naiv och liten speciellt när minnerna sköljer över en.  Det finns snart ingen kvar från min barndom, inte dem som var viktiga iallafall, det är nästan bara mamma kvar nu.

R.I.P Kära Liz

No Comments »

Rädd

Imorgon är det då dags för ögonlaserop. Jag kan helt ärligt säga att jag börjar känna mig livrädd. Fan tänk om något går fel. Just nu river ångesten och oron i kroppen skulle tro det eller ej behöva något lugnande. Inte min grej att käka medicin men just nu är det riktigt jobbigt.
22k betalar jag för denna oro snacka om att bli blåst :D

Om jag kan så ska jag uppdatera efter operationen.

No Comments »

WP Login