Archive for februari, 2012

Vad hände?

Ja vad ska man säga? Imorgon fyller min bäbis 9 år!!! VAD HÄNDE?? Det är ingen bäbis mer det är en stor och självständig kille. En kille med en stark vilja. Han är tjurskallig, vrång, sur, butter och arg ganska ofta men vad gör det? Det är min kille världens bästa kille faktiskt för han är även snäll, hjälpsam, omtänksam, gullig, fantastisk, jag helt fantastiskt om jag ska vara ärlig.

Men jag minns fortfarande dagen jag fick reda på att jag väntade denna underbara kille. Hur mitt liv vändes upp och ner men så bra det blev. Visst vi har kämpat både mot varandra men även med varandra. Sida vid sida gått igenom glädje och sorg. För det är just det som en familj gör. Man älskar varandra trotts deras fel och brister.

Min älskade son stort grattis på din 9 års dag!

No Comments »

Jag har hittat en muskel

Ha vet ni vad? Jag har fått en muskel, eller ja mina lårmuskler har gett sig till känna igen. Det är en skön känsla att ge kroppen en genomkörning. Att känna hur svetten rinner men jag måste få upp min kondis fy fan vad det är jobbigt att springa. Känner även att mina knän och leder tar stryk. Jag pratade med min doktor idag. Det ska tas lite mer prover, nu ska det kollas järn och järnmättnad tydligen hoppar mitt Hb lite för mycket för att det ska vara ok. Även om nu 119 faktiskt inte är ngt att oroa sig över. Jag tror inte att det är där felet ligger. TSH var oxå okej så där kan jag inte skylla något på. Alla lipider samma sak. I morgon ska jag träffa dsk kan ju bli skoj att höra vad hon har att säga. Vi pratade lite idag om op men först vill hon att vi ska gå denna vägen. I värsta värsta fall kan jag ju be en av mina doktorer skriva remissen. Fast det ska gå långt innan jag gör det. Men en sak är säkert jag vill gå ner i vikt det är bara så jävla svårt. Mitt absoluta största problem är sötsuget. Jag älskar godis, fatta va svårt det är att motstå. Fika, tårtor och sånt är inte så svårt men godis är ju helt hopplöst.

Idag är alla hjärtans dag, mannen var inom jobbet för att hämta lite papper och då hade han med sig en ros. Så gulligt!

Ska försöka boka in honom till en av doktorerna oxå. Han får ingen ordning på magen, han har ont och mår inte alls bra. Även om jag misstänker att det hela kan ha med en rejäl inre stress att göra. Klart att man blir orolig. En skoj sak, en av doktorerna är mer spel geek än vad vi är. Han spelar spel som dominion och andra avancerade spel. Skoj värre, fast jag tror fan att jag bjöd hem honom och hans tjej för att spela spel. Där gick munnen snabbare än tanken ;) fast det är väl inte så ovanligt för mig.

No Comments »

Nyförälskade humbf…

Min nästa och äldsta kompis har äntligen träffat en kille. Så glad för hennes skull. Nu kommer alla mys pys stautsuppdateringar på fb och twitter. Åh så avundsjuk man kan bli, när var det vi upplevde den där pirrande känslan i magen? Åh det är så långa år sedan att jag knappt mins den. Hur underbart är det inte att vara nykär. Allt är så underbart, det finns i ha fel eller brister, allt är rosaskimrande.
Åhhhhhh jag vill oxå ha tillbaka den känslan. Men när ska man hinna med det? Vissa veckor ses vi bara i sängen och då är det bara för att sova. Vad jag inte skulle ge för ett dygn bara vi två. Få chansen att prata och bara vara tillsammans. Men jag kan inte trolla, just är det en omöjlig önskan men en dag….. En dag då ska det bli så…….. Fast min och mannens uppfattning om romantik är nog inte den samma är jag rädd ;)
Jag vill ha lite mer av romantisk promenad vid havet och han avskyr havet. Hålla handen, hålla om, få känna sig uppskattad och viktig.

Min kära vän jag är så glad för din skull, jag hoppas han är värd dig.

No Comments »

Stress

Befinner mig just nu i en ond cirkel, jag är så stressad att jag inte kan komma ner i varv. Dygnets timmar räcker inte till vilket har resulterat i att sömnen blivit lidande. Som det är nu så känner jag mig konstant trött.
Barnen har under en veckas tid turats om att vara sjuka och idag tycker mannen att det är hans tur. Man blir inte magsjuk om man sköter sin handhygien. Det är a och o. Men vad vet jag, jag är ju bara en simpel uska. I mitt nuvarande jobb känns yrkesrollerna mer än jag är van vid, detta har resulterat i att jag är sugen på att läsa till just dsk. Jag vill jobba med de syrrorna jag jobbar med idag. Vilken kunskap och erfarenhet de har och humor. Den är låg och rå men gud så hjärtlig. Det känns så varmt och tryggt på jobbet.

På onsdag har jag fått en tid till dsk på min vc för håll i dig… Kostinfo!!! Seriöst jag kan detta jag vet hur det ska vara jag kan bara inte tillämpa det i min vardag då det inte finns tid till det. Jag står sist på listan över att få tid till något. Jag har inte själv valt att börja träna just karate men det är det som fungerar för resten av familjen. När det gäller karaten så upplever jag just nu att jag kommit så långt att jag börjar slå knut på mig själv på allvar. Gaaaaw koordination är inte riktigt min grejj. Men jag kämpar på med hjälp av hemträning med mina älskade barn.

Oj jo jag har klippt mig igen. Nästa gång blir jag ljus oxå. Jag hade ju långt på ena sidan och halvkort på den andra. Nu är det långt och kort. Riktigt snyggt men jag skulle behöva skaffa en ny plattång, en mini den har smala plattor som gör att man kommer åt bättre. Men den kostar 2k och det har jag verkligen inte råd med.

Snart söndag och fullt upp igen. M ska börja på dans och lek. Efter det så är det simskola för honom. Vi får prova och se om det är något som kan fungera annars får vi vänta med dansen. Men han tycker ju om att dansa så detta borde ju vara något för honom. G vill börja på badminton. Vet att han borde få höra det men det blir så meckigt. Just nu tror jag att M behöver aktiviteter mer än G.
Idag satt båda mina killar och spelade CS. Så duktiga de är. Vi har börjat med en belöningsorm för M och hans kissande. Varje dag med torra kalsonger ger en stjärna att klistra på ormen. När ormen är full, ja då ska hela familjen åka till arosfortet och ha skoj. M får bestämma aktivitet eftersom det är hans belöning men den ska vara rimlig och om alls vill ska hela familjen kunna vara med. Det gör att alla måste hjälpa M att komma ihåg att gå på toa.

No Comments »

Tankar och funderingar, jag tycker så här

Vart ska jag börja? På radion i morse pratade de om att det var en mamma i min ålder som gett sin 3årige son starköl och cigaretter. Hetsat honom till att röka och dricka. En kompis till henne har filmat under 6!!!minuter när denne 3åring röker och dricker. Nu är hon anklagad för brott mot alkohollagen!!! Borde hon inte vara anklagad för lite mer saker kanske?

Alla får skaffa barn men långt ifrån alla borde. Jag vet ett par i omgivningen som väntar sitt första barn och jag kan verkligen säga att jag inte tycker att de kommer att bli lämpliga föräldrar. Endel skaffar barn för att ha en garanti på att ha sin partner kvar. Jag kan lova en sak utan facit barn gör inte att ens partner stannar kvar. Jag kan gissa att ett barn gör det lite svårare att ta beslutet men finns det där så kommer inte ett barn att förändra något. Det är bara barnet som kommer att bli lidande i slutet.

Att röka och eller dricka när man väntar barn är ett tecken på att man inte är redo för det som komma skall. Ett barn medför en otrolig glädje men oxå uppoffringar som man aldrig trott man skulle utsättas för.  Livet förändras mer än man kan föreställa sig.  Sen vill jag undan be mig att behöva få ett barn, en bäbis upptryckt i famnen på mig. Jag har ångest för detta med barn, jag vill ha ett barn till samtidigt som jag inte vill. Att bara låta tiden gå och se vad som händer fungerar inte heller. Inget blir rätt.

Jo, jag var ju hos doktorn för en vecka sedan. Det gick inte riktigt som jag planerat. hon frågade om jag igentligen hade tänkt mig en op och jag hör mig själv säga:- Nej det är ju bara en snabb fix!!! ursäkta vem fan tog över min skalle och uttalade de orden, en op var ju just vad jag ville ha. Jag vill inte prata med någon som ska tala om för mig vad och hur jag ska äta. Och jag vill absolut inte vänta på det jag vill ha hjälpen nu medans jag fortfarande har viljan för det. Det är ju en veckan sedan och jag känner mer som att jag betalade för att förnedra mig själv. Jag bad om hjälp men har inte fått den. Jag har inte fått ett skit, har en teletid på torsdag och då är det lika bra att ifrågasätta det hela. Idag är en sådan dag då jag känner mig som en ja jag vet faktiskt inte vad. Måste ju ha en karatedräkt om jag ska fortsätta, om inte annat för att det är coolt :) Men då är det ju så att man måste ha en storlek som passar oxå. Fan va svårt det kan vara. Fick med mig storlek 180 hem och där kan jag inte ha jackan det går inte att stänga den. Byxorna tja andas jag inte så kan jag ha dem. Nu måste jag byta till en annan storlek, lika bra att ta största och hoppas på det bästa. jag är så trött på detta. Det är bara såååååå pinsamt.

Nu är det officiellt, JAG ÄR GAMMAL. Jag blev tvungen att köpa stödstrumpor då mina ben börjat svullna. Vissa dagar mer än andra. Jaja det är väl bara ett steg i livet. Men jag vill inte bli gammal.

 

No Comments »

WP Login