Archive for januari, 2014

Nytt år, nya funderingar och avsked

Det finns inte tid till att fundera, det finns bara tid till att handla…

Vart ska jag börja? Utvecklingssamtal i skolan men G. Åtgärdsprogram för att han ska klara målen i matten. Det är en bekväm kille jag har. Men fick oxå veta att han är ensam, inte i skolan eller på rasterna men annars. Dvs hemma är han ensam. Tydligen har det kommit fram att det inte är skoj att ”vara med” G för han vill bara spela och då får kompisen sitta och titta på. Jag förstår det fullt ut men det gör ont i mitt mammahjärta att veta om det. Varför kan andra inte se vilken underbar och fin kille som jag har? Vad kan jag göra? jag har pratat med honom om detta tidigare men det är som att det inte riktigt går in. Som att han inte förstår. Något måste göras. Men vad?

Dagarna går och veckorna springer iväg. Ångesten över att inte hinna med finns alltid där. Det känns som att allt händer just nu, 2013 fick vi sätta in nya tankar i huset för de gamla var slut. Vi har renoverat groventren och den blev riktigt bra. Riktigt stolt över det. Snyggaste rummet i huset just nu. Vi är iväg på fler och fler konvent med företaget, det är riktigt roligt men det tär oxå på oss. Man är sliten när det är slut och det är flera veckors efter jobb med det. Men väl på plats är det skit skoj. Känner verkligen att jag växer in i den rollen. Man träffar så många nya människor som man faktiskt håller kontakten med mellan konventen. Nej det är inga vänner med dock ändå. I December 13 var vi tvungna att sätta in ny kyl och frys, och nu jan 14 har vi varit tvungna att gräva om avloppsbrunnen. Det finns inte pengar till allt, jag lovar mina barn saker som jag sedan inte kan hålla. Jag blir ledsen och de blir ledsna. Jag behöver pengar!!!! men hur? lönen är så långt ifrån skälig för det ansvar jag har men det är snudd på omöjligt att få upp den något för jag har ju skoj på jobbet. Ursäkta vad? orkar inte ens berätta om det just nu blir bara så arg.

Lämnad!

Att bli lämnad är alltid svårt, vetskapen om att det ska ske och handlingen när det sker. Nej det är ingen som har dött, men mina kollegor har lämnat mig.

Kära B!

Det är ditt fel att jag befinner mig där jag är just nu, du trodde på mig. Tack för det, du är en helt fantastisk människa och mentor inte bara i yrkeslivet utan även i privatlivet har jag tagit till mig dina råd om allt från barn till kalorier. Saknaden är stor, jag saknar att höra dina berättelser om hundarna eller vad barnen gjort. Om husbygget eller gubbens framfart i skogen :)

Det var bara två år men de åren har varit viktiga för mig, de har gett mig en insikt i hur det är att vara vuxen. Nej jag vill inte vara vuxen och ta ansvar men du får det att låta så lätt. Alla skratt och allt munhuggeri som vi ägnat dagarna åt när vi inte lagt en tröstande hand på ett sår eller assisterat vid en mindre operation. Tänk alla sår vi jublat över när vi fått, funderat över och experimenterat på. Mässor vi har planerat och ica maxi dagar vi har spenderat. Blodtryck, diabetes och hjärta.  Doktorers liv och levende som vi har analyserat, det du. Kommer du att kunna göra det där du befinner dig nu? Nej tänkte väl det, men så e det! Vem ska jag nu köpa hus och resor med?

Va rädd om dig!

 

Kära U!

Teskedsgumman vilken underbar människa du är, du har alltid ett svar på frågan.  Även du har alltid har råd och tips om livet. Dina historier om dina barn och din man. Även du har varit en mentor för mig, en klippa att luta sig mot. Tack för att jag har fått vara med på BVC och assistera dig. Så skoj och så mysigt att få gosa lite bebis.

 

Kära L!

Nu börjar det bli lite mycket här tycker du inte det? Ska du oxå lämna mig? Vem ska jag nu ringa när det är något? Vem ska ringa mig och kolla hur det är? Våra tisdagar i Gull med lunch på Gomidda. Vad ska hända nu. Jag börjar inse att det inte är jobbet i sig som är så bra utan det är kollegorna som gör jobbet så bra.

Jag kommer att sakna er alla och det är med sorg i hjärtat jag säger hej då till er.

P!

tänker du vara kvar? Du är den enda klippan som jag kan luta mig mot, skulle uppskatta om du inte överger mig du oxå.

 

No Comments »

WP Login